header banner
Default

GRIP-Niveaus für das Opschalen


View this page in English

Een grote overstroming met veel slachtoffers, een demonstratie die uit de hand loopt of een fabrieksbrand met giftige rook: het gebeurt gelukkig bijna nooit, maar áls het gebeurt zijn we goed voorbereid. Bij een grote ramp of crisis hebben we meer mensen nodig om hulp te bieden. Dan gaan we naar een zogenaamde GRIP-situatie.

GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale IncidentenbestrijdingsProcedure. Hoe groter de ramp, hoe meer partijen betrokken zijn. Maar hoe weet iedereen wat te doen? En wie zorgt ervoor dat de hulp goed verloopt? Dat is allemaal geregeld in GRIP. Veiligheidsregio Groningen regelt de mensen, middelen en zorgt voor de juiste samenwerking.

Vier GRIP-situaties, vier hulpteams

Geen crisis is hetzelfde en de bestrijding verschilt dus ook per keer. De grootte van de ramp en de effecten bepalen naar welk GRIP-niveau we gaan: 1 tot en met 4. Bij elk niveau hoort een ander hulpteam. Daarin zitten niet alleen de hulpdiensten, zoals politie en brandweer. Maar ook gemeenten, de GHOR en andere partijen die betrokken zijn bij het incident.

Informatie uitgeschreven in tekst

Sources


Article information

Author: Wendy Villarreal

Last Updated: 1702460161

Views: 849

Rating: 4.7 / 5 (51 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wendy Villarreal

Birthday: 1997-04-12

Address: 5286 Mcmahon Fields, Jenniferborough, CO 22054

Phone: +3947959772937818

Job: Article Writer

Hobby: Bird Watching, Golf, Beer Brewing, Quilting, Backpacking, Traveling, Sailing

Introduction: My name is Wendy Villarreal, I am a sincere, resolute, unswerving, spirited, esteemed, rich, Adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.