header banner
Default

BLOX | Nieuws: Dit is de echte reden waarom Litebit stopt en hoe je je cryptocurrency veilig kunt houden


Cryptobedrijf Litebit kondigde gisteren aan dat ze stoppen. Een schok voor het Nederlandse cryptolandschap, aangezien Litebit een lange staat van dienst heeft. Wat is er aan de hand en wat betekent dit voor jou als je crypto hebt bij Litebit?

Regelgeving nekt Litebit

VIDEO: BREAKING: LiteBit stopt | BLOX introduceert alternatief: overstapservice naar veiligste in NL! |#881
BLOX

Naar eigen zeggen heeft Litebit ervoor gekozen om hun activiteiten te stoppen vanwege verschillende factoren: concurrentie, stijgende kosten voor compliance en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld.

Dit heeft allemaal te maken met regelgeving. In Nederland staan cryptobedrijven onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Dit betekent dat ze net als commerciële banken verplicht worden om te weten wie hun klanten zijn, waar het geld vandaan komt en waar de crypto naar toegestuurd wordt.

Compliance is duur, niet alleen bij Litebit

VIDEO: ⛔ LITEBIT STOPT MAAR WAT NU ?!? | LiteBit beëindigt activiteiten overstap naar Bitvavo ?!? |
Gewoon Crypto

Nederlandse cryptobedrijven nemen tientallen mensen aan om deze regels na te leven, een moeilijk woord hiervoor is compliance. In theorie moeten buitenlandse cryptobedrijven die in Nederland hun diensten aanbieden, hier ook aan voldoen. Maar in de praktijk wordt slechts een enkeling op de vingers getikt en beboet. Zo heeft Binance een tijd geleden een boete gekregen van DNB.

Doordat buitenlandse bedrijven minder kosten kwijt zijn aan compliance, kan dit zorgen voor een oneerlijk speelveld.

Een compliance-afdeling is een grote kostenpost voor Nederlandse cryptobedrijven, maar er is meer. Er is altijd meer. De Nederlandsche Bank houdt dus toezicht op cryptobedrijven in Nederland, en raad eens wie dat toezicht moet betalen? Diezelfde cryptobedrijven. Afhankelijk van de omzet, kunnen deze kosten flink oplopen.

Europa wil eigen cryptobedrijven beschermen

VIDEO: LiteBit gaat ermee STOPPEN! Wat nu?! Ik geef je tips en opties [afl 237]
eenrijkerleven

Europa wil een vuist vormen en zorgen dat de regels overal op ons continent gelijk zijn. Regelgevers hebben jarenlang gewerkt aan een pakket vol regels, wetten en aanbevelingen, dit wordt MiCA genoemd. MiCa staat voor Markets in Crypto Assets Regulation.

Niet alleen worden hiermee Europese bedrijven beschermd, de gedachte is om gezamenlijk op te treden om consumenten te beschermen, en het witwassen via crypto tegen te gaan.

Maar zoals gezegd, zelfs voordat MiCA werkelijk is, is compliance een dure aangelegenheid en Litebit heeft er voor gekozen om hier niet meer aan mee te doen. Dat betekent dat alle klanten van Litebit een alternatief moeten zoeken.

Houd je crypto veilig bij BLOX

VIDEO: De ECHTE REDEN dat David Lin Kitco News verliet
Altcoin Daily

Voor iedereen die nog crypto heeft staan bij Litebit en op zoek is naar een veilig alternatief, maakt BLOX het makkelijk. Heb je een account bij Litebit en daar nog assets staan? Speciaal voor jou hebben wij de gratis BLOX-overstapservice gelanceerd.

Stuur je coins vandaag nog van Litebit naar BLOX!

Stap gratis over op BLOX ➜

BLOX: eenvoudig en veilig

VIDEO: LiteBit STOPT ER MEE! | Wat betekend dit nu voor jou?
Elroy Ryon - Crypto & Investeren

BLOX is een app en is ontwikkeld om crypto zo eenvoudig mogelijk te maken. Wij vinden dat jij Bitcoin moet kunnen bezitten, zonder dat je je hoeft te verdiepen in beveiliging, of te vervelen met grafieken. Je koopt crypto en je hebt het. Klaar.

De veiligheid wordt gewaarborgd doordat er maar 1 bankrekening gekoppeld kan worden aan een BLOX-account. Dit betekent dat er alleen geld naar dat specifieke bankrekening gestuurd kan worden vanaf BLOX. Zelfs als je vervelende broertje je inloggegevens heeft afgepakt, kan hij hier niets mee, behalve geld naar jouw bankrekening sturen.

Hoe werkt dit? In BLOX heb je een kluis, en hier kan je geld en crypto naar toe sturen. Als je wil kan je crypto kopen en verkopen binnen de beveiligde omgeving van BLOX. 

Om de veiligheid van je coins te garanderen, blijft al je crypto in je kluis, totdat je ze verkoopt. Dan kan je het geld overmaken naar je bankrekening. Dit is een waterdicht systeem en geen hacker kan hier iets aan doen.  

Van Litebit naar BLOX, hoe werkt dat?

VIDEO: LEDGER HACK: ZIJN JOUW COINS NOG VEILIG? | Dit is het BESTE Alternatief! 😮😮
Corné Marchand

De allereerste stap is natuurlijk om een account te hebben op cryptoplatform BLOX. Heb je nog geen account bij BLOX? Geen zorgen, binnen een minuut heb je een account aangemaakt. 

BLOX is voornamelijk een app voor je iPhone of Android, maar heeft ook een webapplicatie die je op elke computer kan openen. Het verzenden van coins van Litebit naar BLOX kan voor nu alleen als je inlogt de website op je laptop of desktopcomputer.

Om crypto van je Litebit account naar BLOX te verplaatsen, log je in op de BLOX-website op je desktop. Eenmaal ingelogd ga je naar je kluis. Rechtsbovenin staat ‘Crypto storten.’ Kies hiervoor en selecteer de coin die je wil storten. Voor nu wordt alleen Bitcoin ondersteund, maar dit wordt snel uitgebreid naar andere coins. 

Kies het bedrag en selecteer Litebit. Je krijgt een speciale QR-code en een eigen ontvangstadres. Selecteer het walletadres en kopieer deze. Log in op Litebit en verzend je Bitcoin naar dit adres. 

Maak je gebruik van de app van Litebit? Nog makkelijker! Ga naar je Litebit-wallet en kies verzenden. Je krijgt hier de optie om een QR-code te scannen. Nou, dat is toevallig, BLOX liet je net een QR-code zien 😉 Scan de QR-code en de coins worden verzonden van Litebit naar BLOX. 

Bijkomend voordeel is dat je met het scannen van een QR-code geen fouten kan maken met het kopiëren en plakken van het ontvangstadres. Dit maakt de overdracht van je coins naar BLOX nog veiliger.

Stap gratis over op BLOX ➜

Ben je op zoek naar een veilig, Nederlands alternatief voor Litebit? Kies dan voor BLOX.

Sources


Article information

Author: Keith Hull

Last Updated: 1702705682

Views: 1054

Rating: 4.7 / 5 (103 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Keith Hull

Birthday: 1968-09-26

Address: 62613 Aguilar Stream, Dustinmouth, ME 45323

Phone: +3959479370225822

Job: Teacher

Hobby: Puzzle Solving, Coffee Roasting, Painting, Calligraphy, Web Development, Tennis, Hiking

Introduction: My name is Keith Hull, I am a venturesome, esteemed, variegated, exquisite, tenacious, accessible, honest person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.